Att skapa dansfilm 

Inspirationsföreläsningar för dig som är intresserad av att börja skapa egen dansfilm. 

Under den här kursen kommer vi bland annat att diskutera dans på film och vad skillnaden är i att dokumentera dans vs att använda filmmediet som uttryck. Jag kommer att dela med mig utav mina egna skaparprocesser, konstnärliga resonemang och infallsvinkar. Du kommer få grundkunskaper i filmskapande och få praktiska tips för hur du filmar på bästa sätt. Vi dyker in i redigeringstänket och vad du kan tänka på beroende på vilket syfte och målgrupp du har när du skapar din film. 

I kursen delar jag med mig utav filosofi bakom filmskapande och redigering, något som kan appliceras på ditt arbete oavsett vilken teknik eller programvara du använder. 

Översiktsplanering

Tillfälle 1
Dansfilm som eget uttryck, att skapa dans för film -förproduktion

Tillfälle 2
Att filma -inspelning

Tillfälle 3
Att redigera -postproduktion 

Emelie Boman har under 6 tillfällen lett en digital kurs under namnet "Att skapa dansfilm" som vände sig till dansverksamma i Norrbotten. Kursen blev mycket uppskattad av deltagarna vilket gjorde att den utökades från 3 till 6 tillfällen. Att kursen varit så uppskattad har dels berott på Emelies gedigna kunskaper inom området men också för hennes inspirerande, pedagogiska och varma sätt. Jag anlitar gärna Emelie för framtida uppdrag och kan varmt rekommendera henne.  /Rebecka Strand Danskonsulent, kulturenheten Region Norrbotten

Kursen vänder sig i första hand till verksamma inom dansområdet såsom dansare, koreografer och pedagoger. Men passar även intresserade konstnärer och kreatörer inom andra fält. Kursen är utav karaktären "komma igång" och deltagarna behöver inte ha några förkunskaper inom film. Den kan bokas separat eller i kombination med fortsättningskursen. Kursen bokas genom en arrangör och vänder sig inte direkt till privatpersoner. 
Den passar lika bra i det digitala formatet som på plats. 

Är du arrangör och vill veta mer? 

Maila mig för information och offert.