Att skapa dansfilm del 2

Inspirationsföreläsningar för dig som är intresserad av att skapa egen dansfilm

I den första kursen öppnade vi upp ögonen för dansfilm som ett eget uttryck, lärde oss grunder i hur en filmar och fick med oss ett redigeringstänk. Under den här kursen ligger fokus på berättande och eget skapande med målet att göra färdigt din egen dansfilm!

Dramaturgi, berättarkomponenter, estetiska utgångspunkter, synopsis, manus och saker som är bra att tänka på i planering inför och under inspelning är några utav sakerna som tas upp. Vi kikar även på hur målgrupp och plattform påverkar skapandet av filmen och kommer snudda lite vid vad som kan vara bra att tänka på om en vill göra större projekt i framtiden. Med lite repetition om hur du filmar på bästa sätt så kommer du att kunna genomföra ditt eget mini-filmprojekt från ax till limpa! Under kursens gång delar deltagarna med sig av sin process och får feedback av mig och de andra i gruppen.


Den här kursen har varit jättebra, bra balans mellan föreläsningar och egna uppgifter mellan kurstillfällena. Väldigt bra upplägg med att prova praktiskt i mindre skala från Emelies föreläsningar till att få feedback från Emelie och sedan kunna samtala och fråga om det dykt upp ytterligare frågor till nästa kurstillfälle. Vid varje tillfälle har det varit öppet för frågor och reflektioner under föreläsningarna så det underlättar att hänga med. Emelie är en mycket kompetent lärare att lägga upp det teoretiska och förklarar och översätter det till dansens värld, så bättre kan det inte bli. Jag har gått några olika onlinekurser och denna är den bästa som jag deltagit i. Tydlig, lugn och med ett spännande innehåll. Det är roligt att börja denna resa att lära mer om att skapa dansfilm, skulle gärna gå en fortsättning om en tid, först prova massor och sedan kunna fördjupa ytterligare. Tusen tack Emelie! /AnnaKarin Lagnebäck

Den här kursen baseras på deltagarnas aktiva deltagande och en stor del av lärandet sker genom att du arbetar praktiskt på egen hand. Genom att dela med sig och samtidigt få ta del av de andras processer, skapas inspiration och lärorika utbyten!  

Översiktsplanering

Träff 1
Att berätta med dansfilm -dramaturgi, berättarkomponenter, utgångspunkter och påbörja projekt.

Träff 2
Att genomföra inspelning -tips och råd.
Postproduktion - ljudets betydelse.
Presentation av dansfilmidé - feedback och pepp!

Eget skapande
Dags att göra film!

Träff 3
Movienight -alla delar med sig av sina filmer!
Moving on -tips och råd för framtida ansökningar!

Kursen var mycket givande i mitt fortsatta arbete med dansfilm. Jag skulle behöva minst 10 lektioner till med dig och hade önskat att det var en längre kurs. Det var väldigt lärorikt att se filmer som du gjort och kommenterat på, för djupare förståelse i det vi pratat om i avsnittet innan. Jag tycker om att lyssna på dig och tycker du är både pedagogisk och konstnärlig intressant. Har fullt förtroende för dig och skulle vilja ha dig som min mentor i mitt fortsatta utvecklingsarbete med dansfilm! Tusen tack för en intressant och utvecklande kurs! 

/Fanny Kivimäki

Kursen vänder sig i första hand till verksamma inom dansområdet såsom dansare, koreografer och pedagoger. Men passar även intresserade konstnärer och kreatörer inom andra fält. Det här är en fortsättningskurs som bygger på Att skapa dansfilm del 1. Den kräver vissa förkunskaper.  Kursen bokas genom en arrangör och vänder sig inte direkt till privatpersoner.

Den passar lika bra i det digitala formatet som på plats. 

Är du arrangör och vill veta mer?

Maila mig för mer information och offert.